Over Ina

Mijn naam is Ina van der Beek, ik ben geboren als Ina Maan, en opgegroeid in Delft.

Ik ben getrouwd met Marius en samen kregen we drie kinderen, 2 zoons en een dochter. Inmiddels zijn dat zes kinderen geworden, er kwamen 2 schoondochters en een schoonzoon bij. En nu ben ik zelfs al de trotse oma van zes geweldige kleinkinderen!

Al vanaf de tijd dat ik op school de eerste letters leerde, hield ik van lezen en schrijven. Ik schreef stukjes voor de schoolkrant, maakte gedichtjes en hield dagboeken bij.

In 1998 verscheen bij uitgeverij Ark Media mijn eerste dichtbundel ‘Glimlach van de tijd’, gevolgd door nog twee bundels. Daarna ben ik romans gaan schrijven, deze worden uitgegeven bij uitgeverij VBK in Utrecht. Er zijn inmiddels 33 titels verschenen.

Met mijn romans hoop ik mensen een stukje leesplezier en ontspanning te brengen, maar ook wil ik graag laten zien, dat geloven in- en leven met God, een verrijking en steun in het leven is.

Bij Ark Media verschenen naast vier gedichtenbundel ook een aantal boekjes rondom de Bijbel, o.a.een bijbels dagboekje, dat inmiddels al zes keer herdrukt is. Ook schreef ik een Bijbels dagboek voor kinderen met als titel  ‘Oeroud & springlevend’.

Uitgeverij Den Hertog geeft mijn kinderboekjes uit. In de serie Mees en Tijn is inmiddels het 10e deeltje verschenen. Als kroon op deze serie ontving ik in 2016 de EigenWijsPrijs voor het deeltje ‘Mees en Tijn en de campingdief’. Een prachtige opsteker! Het volgende deeltje is al weer in voorbereiding.

Voor het tijdschrift Elisabethbode verzorg ik een keer per maand de boekenpagina. In elk nummer schrijf ik drie boekrecensies/aanbevelingen.

Als u wilt reageren op een van mijn boeken, bundels of columns,  hoor ik dat graag! (u kunt mij een bericht sturen via de contactpagina)

Ina van der Beek